Sunday, January 9, 2011

Tajuk ?

Ok title apa yang sesuai pun tak tau post ni. Anyway happy sunday! Hari ni banyak benda dah settle. Pagi pergi dentist, lama jugak process diaa. Tak sempat nak tangkap gambar dekat situ, sebab doctor nak cepat. Mesti pelik, 'apahal la dia ni asyik bergambo je'. So abaikan la nak tangkap gambar tu ye, hari ni berapa ribu kali kena inject pun tak perasan. Sampai kebas sebelah ni.

Then pergi bank masukkan duit, pergi beli lauk pauk, hari ni jadi driver mami. Suka dia duduk belakang for the frst time ever. Lepas ni kena beli uniform putih, baru boleh jadi driver bebetul. Selepas beberapa jam, baru la boleh makan sikit2, tu pun sikit jamah roti secubit. Got a lot of things to do today. Kena tangkap gambar, get ready for AJL.

Oh Goodluck to Faizal Tahir, Yuna, Shahir, and moree. Be the best and beat the rest ;)


Thursday, January 6, 2011

Lepas satu..satu


Ok tadi tengah busy kan diri, ada la terbaca satu artikel, APAA ? BLACKBERRY PLAYBOOK NAK KELUAR DAH ? ok tu satu petanda buruk sebab kena kumpul duit, kenapa kena kumpul ? Sebab nak beli laaa..

Kecik lagi dari Ipad, senang dibawa ke mana-mana

Camera pun ada sekali, jangan risau, to all the girls, good news for ya'll ;)

Soo sementara tunggu playbook ni keluar malaysia, kena la simpan duit lagi, duit duit duit..tak habis habis, boleh tak saya beli playbook, tapi guna daun ? *muka comel

Hai semua

Ok baru je selesai kemas rumah, basuh pinggan & mangkuk. Cabut baju letak tepi, kemas buku untuk esok (ye masih sekolah), dan asingkan buku yang ada homework. So akan busykan diri dengan kerja-kerja yang cikgu bagi.

Ok let me share you this, hari pertama, kedua, ketiga sekolah memang menyeronokkan. But i cant remember what happened, cmne tu ? Quite interesting. Banyak yang nak kena igt balik apa yang jadi. Tapi hari kedua sekolah dah ada sportcheck, first time ever sportcheck yang betul2 sportcheck. Selalunya cikgu akan bg warning 'ok esok saya akan check rambut, baju, kuku & sebagainya', tapi kali ni cikgu kata 'ok diminta semua pelajar duduk dengan senyap', so bagi kakak kakak ni dah tahu la ada sportcheck, adik adik pun mengeluh. Leceh la katakan, padahal kau bawak phone kan ? Hehehe.

Sportcheck untuk perempuan pulak, memang special, sebab cikgu disiplin perempuan (mak tiri) sendiri yang check kan, no help from others. So setiap kelas kena naik pentas sekor sekor kena check, dari hujung rambut sampai la ke kaki. So I think thats the most interesting thing happened . I guess ? Haha

Hari ketiga macam biasa ok and fun, so...hari ke empat pulak, which is today. It was great and awesome. Harini ada PMD for form 5's student. Sesiapa yang sekolah tu, tahu la PMD tu apa, and yang tak sekolah pun mungkin tahu. Mana lah tahu kan, dah habis sekolah ni smua benda lupa. Penceramah datang lewat sikit, tp takpe dimaafkan, sebab apa benda yang dia cakap semua memang interesting! serius, if i can record some of what he said, I would share with you guys. Its about our future, dgn kerjaya sekali. Well to those who are taking science stream, goodluck yeah. Thats the most interesting stream I guess?

Boleh bedah bedah orang woo, bg sesiapa yang nak jadi doctor la kan ? Tamat disini.

Keluar je pintu gerbang sekolah, diiringi dengan angin kuat kencang yang memang best, sebab tak panas time balik (putih sikit aku), then Syabil asked me to go out and ikut dia pi belakang kedai tu, sebelum prgi, singgah la jap kedai beli gula-gula, helloo! igt budak kecik je beli gula2 ?

Dah pergi belakang, ha berborak la jap dengan diorang, azan zohor berkumandang je, cepattt balik! jangan leka dengan angin yang membuatkan kita malas nak balik. So jalan reramai macam nak hantar rombongan merisik. Dengan cardigan hitam dililit ke kepala, hujan renyai punya pasal, tak mati la woi kena hujan haha.

Sampai rumah, fuh lega! kemas-kemas rumah, sapu lantai yang ada sikit pasir kucing2 yang buang air dengan gelojoh sampai pasir terkeluar dari bekasnya. Selepas semua selesai, here I am, rindu sebenarnya dekat blog. Semenjak ada twitter ni, blog pun tak diupdate, facebook pun sama. Maklumlah, blog tak ramai follower, macam 'Hanis Zalikha', hehehe wish to meet you soon! See ya. Ok nak buat kerja lain. Bye

Thursday, December 30, 2010

Assalamualaikum, today just woke up around 9am, how early is that, and subuh pun saya terlajak. Oh my god subahannallah. Wake up Appl. Ok had my breakfast this morning, and also lunch. Tengok la sekarang dah pkul brp kan, and also done with my zohor.

Later going to Subang parade, nak bertemu dengan gadis manis, Syakira Azlan and yeah got a lot of things we need to talk. Ceh macam ahli perniagaan plk. So yes will blog it soon, because i am very out of idea . Takde apa nak diupdate, sebab blog saya tak macam blogger hebat hehehe ;p will catch with ya later.

Wednesday, December 22, 2010

A day without my babies is like..

Very good afternoon, dah lama tak meng-update belog ni tapi malas nak ingat kisah2 yang terjadi sebelum ni, jadi make it short and fast. Selesai sudah bekerja selama sebulan lebih untuk mendapatkan gaji yang 'asyuk' hehe, and yesterday was my last day. So yess I'm free and its time to rest. Tu yg boleh update balik ni hehe.

Today, woke up in the morning, got a text from mummy, saying that Cantik is missing. Haih dengan sedihnya muka bangun, dah la bangun muka sedih, pastu cermin terpampang dekat depan muka, lagi la badmood tengok muka alahai.

Was thinking to go back home for awhile, seems like im not at my own home hehe, but dengan apakah ? kereta kuda? atau ada gagak yang nak tumpangkan ? we will see. Nak mandi and solat, nanti sambung lagi yee.


Wednesday, November 17, 2010

Raya pertama dengan demam

Oh raya pertama suara dah macam rockers terkenal tanah air, camne ? tekak sakit sangat, ubat pun takde, dont have any idea besides go to the clinic.

Well today had fun, menikmati hidangan di Dome bersama Fahkrie's family. Thanks for the dinner mak. Just had a glass of ice lemon tea seems like my soar throat was very pain, until now anyway. Sesiapa nak sedekah kan ubat batuk ? Silakan silakan.

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha

Ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya aidiladha buat semua muslimin dan muslimat, to my beloved family, mami, kak hanie and family, kak iena, happy aidiladha, semoga beraya di johor baharu dengan sempurna, doakan adik disini sihat sentiasa. Happy raya again to my beloved friends, enjoy your raya, loves